top of page

מילון בעלי מושגים למשפץ המתחיל

החלטתם לשפץ את הבית | קניתם נכס חדש ?

סדרת הפוסטים הבאה היא עבורכם.
מיליון מושגי בעלי תפקידים חשובים והכרחיים לשיפוץ / בנייה מאפס.

 

כשנכנסים לפרויקט מלהיב, מסובך ולעיתים מפחיד כמו שיפוץ או בניית בית חדש יש המון פרמטרים שצריך לקחת בחשבון. בשביל שהתהליך יהיה כמה שפחות מלחיץ ומסובך, ושהתוצאה תהיה כמה שיותר טובה ותואמת את השאיפה שלכם מומלץ ביותר להכניס לפרויקט את בעלי המקצוע של התחום.

כי כמו בכל תחום – לבעל המקצוע יש את הידע הנדרש והניסיון בשטח לספק לכם את התשובות לשאלות. וכמובן בצורה הרבה יותר מהימה ומקצועית -  יותר טוב מכם, מהשכן, מהדודה ומהחבר בעבודה.

וזה עוד לפני שהכנסנו את העניין הכספי – לא תרצו לבזבז את הכסף שלכם על טעויות  ועבודות חאפריות שעלולות לעלות ביוקר. השתמשו בבעלי מקצוע איכותיים וטובים שידעו להניב את התוצאות הטובות ביותר.

אז תחזיקו חזק, בפוסט הבא – מתחילים לקדוח .

Man Measuring Window

1.אדריכל.ית / הנדסאי.ת אדריכלות

קניתם נכס חדש לשיפוץ | החלטתם לשפץ את הקיים שלכם...

ממה בכלל מתחילים???

הדבר הראשון שתצטרכו יהיה תכנון אדריכלי – הפקת תכניות אדריכליות, שתוכלו להעביר לכלל הגורמים הרלוונטיים. 

במידה והנכס שלכם דורש שינוי או תכנון של המתאר (שבירת קירות חיצונים, שינוי פתחים – חלונות ודלתות) תצטרכו להשתמש בשירותיו של אדריכל / הנדסאי אדריכלות אשר יוכל להפיק עבורכם סט תכניות להגשה למועצה עבור קבלת היתר בנייה. – זה עוד לפני שאמרנו – איפה יהיה חדר הילדים?!

אז דבר ראשון שתצטרכו להשיג זה היתר בנייה. משם מתחילים בחפירות (ליטרלי).

בדרך כלל תתחילו מפגישת ייעוץ, לאחר מכן הצעת מחיר ובסוף תהליך הלוך חזור (שיכלול כמעט את כל בעלי המקצוע האחרים שיופיעו בסדרה זו), תקבלו סט תכניות הכוללת את בית חלומותיכם על הנייר (נייר בעל ערך חשוב מאוד יש לציין).

סט התוכניות יכלול – תכנון כללי בקנה מידה של 1:100 (הגדרות הקנ"מ רלוונטיות לכל מי שיצטרך לקרוא את התוכניות), תכנון כללי בקנה מידה של 1:50 (גדול ומפורט יותר מהקודם), תכנית חשמל / מים / מיזוג / הנמכת תקרה / פירוט חומרי גמר / חזיתות/ חתכים / תוכית העמדה ולעיתים גם הדמיה.

לסט הנ"ל תתווסף גם תכנית קונסטרוקציה – שמחייבת את חתימת הקונסטרוקטור (שעליו יפורט בהמשך סדרת הפוסטים) והוא אחד הגורמים החשובים (אם לא החשוב ביותר).

לאחר שתחזיקו בהיתר ובסט התוכניות הנ"ל תוכלו להתקדם הלאה, צעד אחד נוסף לעבר בית החלומות שלכם.

ועוד מילה על "היתר בניה" – לעניין הזה מגיע סדרת פוסטים משל עצמו. השגת היתר כרוך בהליך בירוקרטי שלוקח זמן ולא מעט אנרגיה. יש 2 פעולות שתולכו לעשות שיקלו את העניין:

1 – קחו אוויר, תנשמו עמוק ותבואו מוכנים לתהליך ארוך שלעיתים כרוך בהרבה הלוך חזור. אין פה מקום ללחץ של זמן  - את החלק הזה תרשו לעצמכם להשיל מעליכם.

זה תלוי בהרבה גורמים ובהרבה בירוקרטיה. ככל שתקבלו את זה יהיה לכם הרבה יותר פשוט לעבור את השלב הזה. ככה תוכלו להגיע לחלק האומנותי 😊 בסבלנות שמגיעה לו.

2 – תשתמשו בכל בעל מקצוע שיכול לתרום את חלקו לדבר. כאן, זה ממש לא המקום לנסות לחסוך, גם לא שקל אחד.

 ככל שתיק ההיתר שלכם ייעשה בצורה יותר מקצועית ומדויקת ככה תקבלו את ההיתר מהר יותר ותוכלו להתקדם.

כוכבית אחרונה בעניין – כן יש דברים שאפשר לקדם גם לפני שמתקבל ההיתר – תרכזו את הכוחות שלכם שם.

 

הכל מתחיל בפגישת ייעוץ – אם אתם בפתחו של תהליך וצריכים ייעוץ – מזמינה אתכם לפנות אלי, לפגישה מקצועית ויעילה.

רוצים לדעת מה הפוטנציאל רגע לפני שמתחילים – גם את זה תוכלו להבין בפגישה איתי.

2. מעצב.ת פנים

פוסט שני בסדרה  - ממשיכים 🙌

יש נטייה להתבלבל בין עיצוב פנים להלבשת הבית – אז בואו אני אעשה לכם סדר:

במידה ושיפוץ הנכס שברשותכם אינו מצריך שינוי במתאר המבנה (שבירת קירות חיצונים, שינוי פתחים – חלונות ודלתות) תוכלו להיעזר בשירות  של מעצב.ת פנים, שהוכשר.ה לתכנן את פנים המבנה, לשבור קירות בתוך הבית ואפילו לשטח את כל המבנה, מלבד המתאר.

גם כאן תקבלו את סט התוכניות שהוזכרו קודם ללא צורך להגיש למועצה לקבלת היתר. למרות שאין צורך לקבל היתר כדאי מאוד מאוד בכל זאת לקבל את אישורו של הקונסטרוקטור  – חשיבות העניין תפורט בפוסט הבא בסדרה.

אז מה ההבדל בין עיצוב פנים להלבשת הבית? עיצוב פנים מתעסק בעיצוב פנים הבית – בדיוק כשמו – תכנון פנים הבית.

החדרים, המעברים, תכנון המטבח, הסלון, פינת האוכל ועוד.

עיצוב פנים מתעכב על הנדסת האנוש שתתרום ביותר להתנהלות היומיומית בסביבה שלכם. איפה למקם את מכונת הכביסה שיהיה הכי נוח ויעיל עבורכם. איפה למקם את הגז ביחס לכיור ולמקרר – כי בסופו של יום אלו הדברים שישרתו את הנוחות שלכם לכם לטווח הארוך. ואין אפשרות לשנות אותו לעיתים תכופות (לעומת גוון הקיר או השידה שנבחרה לסלון).

בחירות גווני הקירות, ריהוט, גופי תאורה וכדומה בדרך כלל יהיו משויכים למלבישת הבית. ואם מצאתם מעצב.ת פנים שמלווה גם את תהליך הלבשת הבית – זכיתם! למה? כי  ככל שתכניסו את מלביש.ת הבית לתהליך מוקדם יותר ככה התוצאה תהיה טובה יותר. (אל הלבשת הבית נחזור שוב בהמשך בצורה הרבה יותר מפורטת).

תכנון זה סוד הקסם. וכשכל הגורמים הרלוונטיים מסונכרנים בו זמנית התהליך כולו הופך להרבה יותר מעשי, חסכוני ויעיל.

3. קונסטרוקטור

פוסט שלישי בסדרה - כבר 2 פוסטים שאני מבטיחה לכם שנגיע אל החלק החשוב הזה, בתור מקיימת הבטחות – הגענו!

אז מה הוא עושה ולמה הוא כל כך משמעותי בתהליך שלכם.

קונסטרוקטור בהגדרתו ובהכשרתו הוא מהנדס בניין שמתמחה בקונסטרוקציה – בשלד המבנה עצמו. הוא יודע לחשב עומסים ומשקלים המופעלים על השלד וכך בעצם מתכנן את החוזק שלו. זאת אומרת – האדריכל.ית או מעצב.ת הפנים מתכננים את המבנה הרצוי ומקבלים את אישורו או את השינויים שהוא ממליץ עליהם על מנת לוודא את יציבות וחוזק שלד המבנה.

ובהסבר יותר פשוט – נניח שיש לכם עמוד תקוע בסלון או קיר קטן שבולט החוצה שמפריע לכם בעין והייתם מאוד רוצים להוריד. אממה.. ככל הנראה הפרט הזה קיים באותו מקום מאחר והוא הכרחי בתרומתו לבטיחות, יציבות וחוזקו של המבנה.

מילה גדולה שכדאי להתעכב עליה באה לידי ביטוי במקומות האלה ובד"כ עמודים או קירות התמך (אותו קיר קטן שמאוד בא לכם להוריד) יימצאו במקומם על מנת למנוע את יצירת המומנט ובעצם קריסה אפשרית בשלד המבנה.  

 בהסבר פשוט - דמיינו שאתם אוחזים עיפרון  לרוחב ומפעילים לחץ במרכזו, באמצעות כפות הידיים שלכם – הוא יישבר בסוף, נכון?! אותו דבר קורה בתיקרה / רצפה.

אם לא יהיה חישוב נכון של העומס המופעל על אותם אזורים, אם לא נגבה את העומס בתמיכה כלשהי, עלול להיווצר מומנט שיוביל לקריסה – דבר שוודאי כל אחד יעדיף להימנע ממנו.

מקום חשוב נוסף הוא איזור של "פתחים" – דלתות וחלונות. הקונסטרוקטור יודע לחשב את גודל המפתח המירבי כך שגם כאן יציבות ובטיחות המבנה תהיה מובטחת.

לסיכומו של – אישור והמלצות של הקונסטורוקטור הוא כנראה הדבר החשוב ביותר בתהליך כולו וזאת מאחר ואם המבנה שלכם יקרוס – אפילו בחלקו זה עלול להביא לאבדות גדולות בנפש ורכוש.

אז פה יותר מכל מקום אחר אני ממליצה לכם לא לחסוך, לא לחשוב על זה בכלל. לא משנה מה היקף השיפוץ שלכם – במידה ואתם מעוניינים להסיר / לקצר עמודים או קירות תוודאו קודם שזה אפשרי מבחינת בטיחות ויציבות המבנה.

4. כמאי | כמאות

אז אנחנו נפגשים שוב והפעם בעניין שהוא לרוב האנשים:

הכי כבד | קשוח |מרטיט לבבות |מדיר שינה (סמנו את הנכון) וזה –

תקציב | מספרים | כסף !!

השאלה שהכי קשה לכם לענות עליה בשיחה הראשונית היא – "מה התקציב שלכם?"

מצד אחד – אתם לא רוצים להגיד סכום גבוה מידי שלא אדמיין שאתם רוטשילד. מצד שני אתם איפשהו ריאליים ויודעים שבשביל לבנות בית צריך בוכטה. לכאן או לכאן – אתם חוששים מהעניין הענק הזה.

שמחה לבשר לכם שזה טבעי.

כל אחד בפרויקט כזה או אחר חושש מהעניין הכספי. וגם ככה תמיד תגיע הנשמה הטובה שתגיד לכם – " אתם יודעים איפה זה מתחיל, אבל אתם לא יודעים איפה זה מסתיים". תודה כפרה.. הרגעת 😊

אז זהו, שאפשר לוותר על הנשמות האלה וכן לדעת איפה מתחילים ואיפה מסיימים. יכול להיות שיהיו סטיות קלות אבל לא משהו דרמטי. ואם תדעו לקחת בחשבון מראש גם אחוז מסוים של בלת"מים  - אולי לא יהיו סטיות בכלל.

בכל מקרה – ככל שהאומדן יהיה יותר מדויק, מפורט, מופשט ועמוק – ככה תוכלו לישון בשקט.

ליצירת אומדן כזה יש בעל מקצוע שנקרא כמאי - האיש שאחראי על כתב הכמויות שיודע לזקק לתוכו בצורה המקצועית ביותר את כל מה שנכלל בפרויקט בנייה. זה מתחיל בכמויות ובעלויות הברזל לזיון הבטון, בבטון, בכמות ההובלות לבטון, בחישוב כמות הצנרת לתשתיות הרצויות (חשמל, מים, יו ניים איט)  - הדברים הגדולים ביותר, ועד לכמות המפסקים שהחשמלאי יתקין בכל חדר כדי שתוכלו להדליק את האור בנוחות.

טבלת אקסל ענקית שמאגדת בתוכה את כל מה שנדרש כדי להגיע משלב הרעיון לשלב התכנון ועד לתוצאה הסופית.

בגדול, כמאות מתקיימת יותר בפרויקטים גדולים, משלב היזמות ועד שלב הביצוע ומסירת הפרויקט. אבל, זה לא אומר שאתם לא יכולים להשכיר את שירותיו של הכמאי ובכך לקבל אומדן שייתן לכם את התמונה המדויקת (ב 98% .. לא 100%)  - שתדעו איפה אתם מתחילים ואיפה אתם מסיימים.

עבודה עם תקציב מסודר ומהימן למה שקורה בפועל זה הדבר הכי טוב שתוכלו לרכוש לטובת השקט הנפשי שלכם.

גם ממני תקבלו תקציב וגם אנחנו נאמוד את כל מה שנכנס מהצד שלי אבל לא לי ולא לאף אדריכל יש את הידע, הניסיון והמקצועיות לחשב כמויות וכנגזרת – עלויות כמו שהכמאי יודע לחשב.

אז אם אתם רוצים לישון בשקט, להיות כמה שפחות מופתעים מהכיוון הזה תעזרו בבעל המקצוע הקריטי הנ"ל. אל תחסכו עליו.. כי הוא זה שיחסוך לכם הרבה לילות חסרי שינה ויתווה את הדרך שלכם לפרויקט בו אתם יודעים את ההתחלה וחוזים גם את הסוף.

5. מפקח בנייה

 

פוסט חמישי בסדרה – מתקדמים יפה סה"כ ותיכף מזמינים את המובילים 😊

אז בחרנו את בעלי המקצוע הראשוניים ואלו ההכרחיים לנו לקבלת היתר ועכשיו נשאלת השאלה – "שנוציא כסף גם על מפקח הבנייה?! גיסי / השכן / המוכר מהמכולת יכול לבוא כל כמה ימים לבדוק שהקבלן פה ושכולם עובדים. אולי נוותר ונחסוך את הכסף הזה.

גם פה ממש ממליצה לכם לא לחסוך. יותר מזה - מפקח הבנייה הוא זה שיחסוך לכם בעלויות הפרויקט בסופו של דבר. וזה בהנחה שהוא מקצועי, אמין ועדיף שלא יהיה קשור לקבלן (הפרדת רשויות זה חשוב פה).

אז מה תפקידו בכוח? – המפקח מלווה את הפרויקט בכל השלבים השונים בהם הוא נמצא – מההתחלה של חפירות ובדיקות קרקע ועד לשלב מסירת המפתח ובדיקות התקינות.

הוא בקיא בכל התהליכים ובכל הנהלים ואמור לשחות בחומר בכל מה שקשור לקבלנים, עלויות בניה, חומרי בניה, שלבים, זמנים וכן הלאה. הוא האיש שנמצא בשטח (בלי לבקש טובות) והוא אחראי על כך שהתקדמות הפרויקט תהיה בהתאם לשלבי עבודה נכונים, בהתאם לתקציב שהוקצה מראש ולזה שאכן נצמדים אליו. לעמידה בזמנים ולאיכות העבודה – שלא מעגלים פינות (אלא אם רציתם מפתח מעוגל בכניסה 😊),  ובמילים אחרות – שהכל מתקתק פרפקט.

מעבר לזה, כשהקבלן מבין שיש ביקורת מקצועית בשטח - מפקח שמגיע מידי כמה ימים ויודע בדיוק מה צריך להיות איפה ומתי, ההתחייבות שלו אוטומטית הופכת לגדולה ורצינית יותר.

כי בוא נודה באמת – אתם לא יודעים, אתם לא מהתחום ולא הוכשרתם בהתאם. כנראה שלא תשימו לב אם יהיו זיופים קטנים פה ושם, שלטווח הארוך יכולים להיות בעיתיים ולעלות לכם הרבה כסף.

קחו את הדרך בה אתם יכולים להימנע מהרפתקאות שליליות ומיותרת בפרויקט שלכם ותשקיעו בעלות המפקח. זה לא רק ראש שקט וחסכון כספי. זה מקצועיות, בטיחות וזה הבית שלכם ושל היקרים לכם מכל.

*מפקח הבנייה המובא פה הוא בתחום הפרטי. בתחום הציבורי למפקח הבנייה יצטרף גם מנהל פרויקט ושם תחומי האחריות שלו מעט שונים.

6. מלביש.ת בתים

 

הגעתם לשלב האחרון ואולי הנעים ביותר בפרויקט חייכם – להלביש את הבית. להכניס בו אתכם. את הדברים הקטנים (והגדולים) שיהפכו אותו להיות ממש שלכם. האלמנטים שידברו את הסגנון שלכם וישקפו את מה שאתם תופסים כ"בית" בתוך המרחב שלכם. השלב הכל כך קריטי בו אתם הופכים את המבנה, שקרם לו עור וגידים מול עיניכם, להיות הבית שלכם. הארמון, המבצר, הדבר! שהוא רק שלכם ושל משפחתכם.

השקעתם ממיטב כספיכם בפרויקט חייכם, נעזרתם גם במעצבת פנים ועכשיו אתם תוהים בשביל מה לקחת גם מלביש.ה.. כדי "שתעזור לי לבחור ספה?!" – משפט שזרק למרחב לא מעט..

הפעם הראשונה שבאמת הבנתי מה זה הלבשה של "בית" הייתה בפברואר 2020 שטיילנו במדריד וביקרנו בארמון המלכותי - מעונה של משפחת המלוכה הספרדית.  בפעם הראשונה שהגענו רק החצר הייתה פתוחה ופנים המבנה היה סגור. יניב די דחף לזה שנגיע שוב ואני מודה לו על זה עד היום. בביקור השני נכנסו פנימה ושם הבנתי באמת, בצורה הכי מזוקקת – מה זה הלבשת הבית (או הארמון.. במקרה הזה 😊)

כל פינה קיבלה נגיעה עיצובית והתייחסות שתואמת את התמונה הגדולה של המרחב. נגיעות הרמוניות מושלמות שמחברות בין שלל האלמנטים, הגוונים, ההדפסים, האביזרים וכל בורג שמתקיים במרחב הזה. מהרצפה דרך הקיר  ועד לתקרה – של כל אחת מהפאות בכל אחד מהחדרים והמעברים. לא הייתה שם נקודה שפסחו עליה. ואפשר להמשיך לתאר את זה עד מחר אבל עד שלא רואים את זה מול העיניים... קשה לתפוס את מה שמתרחש שם עיצובית וויז.

אתם בטח אומרים לעצמכם – או קי אבל זה ארמון ומלוכה ומה קשור... אני רק רוצה להרגיש בבית שלי ושיהיה לי נעים ומעוצב.

הקשר טמון בתשומת הלב ובתכנון מקדים של הפרטים שיוצרים את ההרמוניה המושלמת, שמביאה לזרימה כוללת וחיבור של כל פרט וכל אלמנט באותו מרחב וביתר המרחבים האחרים. כולל מעברים, חדרי שירותים ומקלחת, מטבח, חדרים  פרטים וציבורים. הכל כולל הכל.

מה שעושה מלביש.ה זה להתעכב על תוכן הבית – בחירת אלמנטים | צבעים וגוונים | אביזרים משלימים דקורטיביים ואביזרים לשימוש יומיומי | טפטים וכדומה | גופי תאורה | טקסטיל | צמחיה (לפנים הבית). - כל דבר שייכלל יקבל את הדיוק וההתאמה ביחס לכל יתר הדברים.

בניתם בית מאפס / שיפצתם את מעונכם והשקעתם. ובא לכם שהבית גם יהיה יפה ויעביר בכם תחושות מסוימות.  שתהיה בו את החתימה שלכם – שהוא יהיה עשוי ותואם את ה – ד.נ.א של המשפחה שאתם.

ובכן, העניין דורש תשומת לב, התעמקות, תכנון וירידה לפרטים. ופה נכנס.ת מלביש.ת הבית.

בשביל להגיע לתוצאות טובות וגם לחסוך בהוצאות (כן כן, גם מלביש.ת הבית יכול.ה לחסוך לכם עלויות) כדאי לשלב אותו/ה בפרויקט, ומוקדם. – אחרי שיש תוכניות עבודה מאושרות ומבינים שיוצאים לדרך – שם.

זה לא מאוד נהוג בחברה שלנו ולא תמיד מצליחים להבין את החשיבות – לרוב זה קורה בדיעבד. וזה כבר מאוחר. ובדרך כלל לא תעשו את השינויים הקטנים האלה. לא עכשיו ולא מאוחר יותר. וגם אם תעשו זה כבר יהיה ליד ולא בול.

אתם פשוט תתפשרו.

ואחרי שעברתם את כל מה שעברתם והשקעתם את כל מה שהשקעתם זה מבאס להתפשר. במיוחד אם אפשר אחרת –אל תוותרו על המלבי.ש, כי אתם לא מהאנשים שמתפשרים בדברים החשובים בחיים. והבית שלכם, הוא חשוב, מאוד חשוב.

סיכום ותוספות  

 

אז לאחר שעברנו על בעלי המקצוע שיגרמו לשיפוץ שלכם להיות חסכוני, מקצועי ואיכותי. אחרי שהבנתם איך למזער את הפאניקה, את עלויות הבלתי צפוי ואת הבעיות שעלולות לצוץ, בטח הבנתם שכדאי ומשתלם לעשות את זה טוב ונכון.

יש עוד הרבה בעלי מקצוע שתפגשו בדרך ועוד נקודות שאפשר להתעכב עליהן אז הפעם – סיכום ותוספות שעלו מכם על הדרך:

  1. מה ההבדל בין אדריכל להנדסאי אדריכלות:

אדריכל לומד 5 שנים ובסופן מצפה לו גם סטאז'. לעומת הנדסאי שלומד 3 שים ויוצא לשוק העבודה.

ההבדל המשמעותי והמתבקש הוא היקף העבודה גם אדריכל וגם הנדסאי יכולים לתכנן מה וכמה שירצו. אבל!! (ופה צריך להתמקד בניואנסים) – אדריכל יכול לחתום על תכניות של רבי קומות בעוד שהנדסאי יכול לחתום על מבנה "פשוט" (הגדרות בהרחבה למי שיבקש יפה 😊) עד 4 קומות בלבד.

זה ההבדל העיקרי. בכל מקרה חובה את חתימת הקונסטרוקטור (זוכרים אותו.. החשוב הזה) שבעצם מאשר את יציבות ובטיחות כל מבנה. גם מבנה בעל קומה אחת כמובן.

  1. הקבלן   - הקבלן לא קיבל פוסט משלו מאחר והוא הכרחי כמובן לביצוע השיפוץ עצמו. אבל בכל זאת קחו כמה טיפים לבחירתו:

 

אל תעבדו עם הזול ביותר – זה בד"כ יעיד על המקצועיות שלו. ולא לכיוון החיובי של העניין.

קבלן מקצועי יעמוד מאחורי העלויות שלו כי הוא יודע את העבודה וככל הנראה לא מתפשר על מה שקריטי (חומרים, בעלי המקצוע שהוא מביא ועוד).

 

תחתמו איתו על חוזה כמה שיותר מפורט. שימו לב שהצעת המחיר שאתם מקבלים ממנו נראית טוב – כן, ברמה הגרפית. קבלן שלא מכבד את עצמו יעביר לכם הצעה בע"פ או על דף A4 שנתלש מהמחברת שלו וזה מראה גם על דרך העבודה שלו.

קבלן שמכבד את עצמו יעביר לכם הצעה בפורמט עם לוגו ופירוט עמוס של היקף עבודתו.

 

המלצות. ושאתם מקבלים המלצות תשאלו לגבי הפינישים ועבודות הגימור. פה בד"כ מתחילה השחיקה ועיגולי הפינות. תשאלו על רובה, על עמידה בזמנים, על בדיקות שיש לעשות במהלך הדרך (כמו בדיקת איטום – סופר סופר סופרררר חשובה), על העובדים שלו וכמובן על יחסי האנוש.

 

תוודאו שיש חיבור – איש מקצוע שאתם לא מתחברים אליו ואין כימיה הוא לא בשבילכם ואתם לא בשבילו. פה תקשיבו לתחושת הבטן – היא צודקת לרוב.

 

  1. פיתוח שטח – בעל מקצוע שלא הוזכר פה הוא אדריכל נוף (או הנדסאי). הכיסה לבית שלכם והאזור החיצוני של הבית חשוב לא פחות מפנים הבית. לפני שפותחים את הדלת מקבלים הצצה כבר משביל הכניסה | שיוצאים החוצה למרפסת חווים גם את החלק הזה של הבית.  תשאירו תקציב / תקצו סכום וזמן עתידי לפיתוח שטח. תשתמשו בבעל המקצוע שיידע לחשב לכם שיפועים נכונים של זרימת מים וימליץ על צמחיה מתאימה שתחזיק מעמד – שלא תלכו סתם למשתלה, תעמיסו תעמיסו תעמיסו ואחרי 3 חודשים תחזרו לנקודת ההתחלה כי בחרתם צמחיה לא נכונה.

  2. הדבר הכי פחות מדובר (שיקבל פה סדרה משלו בהמשך) הוא העניין הפסיכולוגי שיש בפרויקט כזה.

זה כבד. זה גם מהנה ולרוב לא עושים את זה כל שני וחמישי. אבל, צריך לבוא מוכנים. מעבר למשאב הכלכלי – תצטרכו לפנות הרבה זמן ואנרגיה לטובת העניין. יש הרבה בחירות לעשות לאורך הדרך. יש המון מידע ותוכן שתיחשפו אליו בפעם הראשונה שיצריך את ההתייחסות שלכם. קחו גם זמן לחשוב. שלא ילחיצו אתכם – אם תפספסו את האריח הזה, תמצאו אריח דומה מאוד במקום אחר. כנ"ל ליתר החומרים ושלבי העבודה. מצד שני – אל תתלבטו יותר מידי כי זה סתם יעשה לכם סלט בראש ובסוף לא תזכרו שהתלבטתם בין אפור עכבר לאפור פחם. תשתדלו לזרום באורך רוח, שלב אחר שלב.

בית נבנה לאט, מתחילים ביסודות וממשיכים הלאה – עד שכולו עומד בפני עצמו.

 

אם אתם לפני פרויקט או בעיצומו וזקוקים לדיוקים ועזרה – מוזמנים לתאם פגישת ייעוץ

עלות הפגישה - 499 ש"ח (עד סוף דצמבר).

מוזמנים לשריין תאריך עבור הפגישה ולקיים אותה בהמשך (עד 31.03.2023).

החל מתאריך 01.01.2023 עלות הפגישה תעמוד על 799 ש"ח.

להשארת פרטים לחצו על הלינק

bottom of page